Augusztus végétől csatornát javítanak a Halomi úton

Szerző • 2016-08-25 • Csatornázás, Hírek Augusztus végétől csatornát javítanak a Halomi úton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2582

A Halomi úti csatornahálózat fővezetékén a közelmúltban több meghibásodás történt, ezért a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) a hálózat teljes felújítása mellett döntött. A munkálatok várhatóan már augusztus végén elkezdődnek.

Az FCSM tájékoztatása szerint egy közel fél kilométernyi, a Halomi út, Gyergyói és a Királyhágó utca közötti szakaszon teljesen kicserélik a fővezetéket, de egy olyan technikai megoldás alkalmaznak, melynek segítségével nincs szükség a teljese úthálózat bontására.

Az úgynevezett csősajtolásos technológia előnye, hogy nem szükséges a teljes nyomvonal kiásása, így jelentősen csökkennek a környezeti ártalmak (por, zaj, útlezárások), és a csatorna a munkálatok végéig üzemben marad. A kivitelezés során mindössze három helyszínen, a Királyhágó úti, Háromszéki és Gyergyói utcai csomópontokban lesznek kialakítva munkaterületek.

A munkálatok az év végéig tarthatnak, a társaság a lakosság szíves türelmét és megértését kéri.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva