Augusztusi fogadóóra – fókuszban a fejlesztések

Szerző • 2019-08-27 • Hírek, Közélet Augusztusi fogadóóra – fókuszban a fejlesztések bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva593

Ughy Attila polgármester a Facebook-oldalán megtartotta az immár hagyományos fogadóóráját augusztusban is. A kérdések érintették a nagyobb beruházások körét, de szóba került az utcák aszfaltozása, az ingyenes füzetcsomag és wifipontok létesítése is. Érkezett még kérdés a Nagykőrösi út felújításáról és a Brassó iskola bővítéséről.

A polgármesteri online ankéton az első kérdés a Kondor Béla Közösségi Ház mögötti tér rekonstrukcióját firtatta, míg a következő érdeklődő már az új Lőrinci Sportcsarnok megnyitása felől érdeklődött. Az első kérdésre Ughy Attila úgy felelt, hogy a munkák már szeptember elején elindulnak. Legelőször a közvilágítás korszerűsítésére, a térkőburkolat cseréjére, utcabútorok telepítésére kell számítani. És, hogy mikor nyitja meg kapuit az új aréna? A próbaüzem 2020 második felében indul, ha minden rendben, azt már a hivatalos megnyitó követi.

Az iskolakezdési támogatás is szóba került két kérdés formájában is. Ughy leszögezte, hogy ingyenes füzetcsomagot és órarendet kap minden kerületi általános iskolás. De ezt azok vehetik igénybe, akik helyi iskolákba járatják gyermekeiket. Az egyik kerületi lakos elmondása szerint a Baross utca és Bartha Lajos utca kereszteződésben sok a baleset, veszélyes a közlekedés, mikorra terveznek ide jelzőlámpás átkelőt. A polgármester úgy felelt, hogy amint a metró déli szakaszának pótlása befejeződik, a Fővárosi Önkormányzat tervei szerint a területen egy új közlekedési csomópontot alakítanak ki.

És azt tudták, hogy a kerületben szabályozva van, hogy mikor lehet füvet nyírni? Bizony! Hétvégén és munkaszüneti napokon 9-18 óra között. Az ingyenes wifi pontokról is kérdeztek. Megtudtuk, hogy a Hősök terén nemrég üzembe helyezett pontot hamarosan több, forgalmas hely is követni fogja.

És akkor újból a Nagykőrösi útról, mivel ismét érkezett érdeklődés. “Legutóbb is azt írtuk, amit most megerősítek: a fővásori önkormányzat megkezdte a Nagykőrösi út komplett felújtási tervezését. Ez magában foglalja a teljes burkolatcserét és vízelvezetést, a középszigetes gyalogos átkelőhelyek felújítását, a zöldsávok és az akadálymentesített járdafelületek fejlesztését. Ezen kívül napirenden van egy új csomópont kialakítása is a Szálfa utcánál” – felelte Ughy Attila. Több, rosszindulatú pletyka látott napvilágot a Brassó iskola bővítésével kapcsolatban. Egy kérdést követően Ughy Attila tisztázta a helyzetet válaszában. “A közbeszerzési eljárás folyamatban van. Annak sikeres lezárulta után a bővítési munkálatok a negyedik negyedévben elindulnak. A molinót azért kellett leszedni, mert megrongálták” – írta a polgármester. A komposztálókra kiírt pályázat is szóba került. Erről megtudhattuk, hogy szeptember elején a sikeres pályázókat levélben értesítik majd az átvétel helyéről és módjáról is.

Aki a fogadóórán elhangzott összes kérdést és választ elolvasná, kattintson Ughy Attila Facebook-oldalára.

A polgármester végül arról is tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a meg nem válaszolt kérdésekre hamarosan nálunk, a www.tovabb18.hu oldalon fog felelni.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva