Augusztustól lép életbe az éjszakai repülési tilalom Ferihegyen

Szerző • 2019-04-23 • Hírek, Közélet Augusztustól lép életbe az éjszakai repülési tilalom Ferihegyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva614

Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be kedden sajtótájékoztatón – írja az MTI.

A Légiközlekedési és Repülőgépipari Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón Tarlós István azt mondta: a miniszter ígérete szerint augusztustól “biztosan működik” majd az éjszakai repülési tilalom. Ugyanakkor lehetnek rendkívüli helyzetek, amikor abban az időszakban is leszállási lehetőséget kell majd biztosítani repülőgépeknek – tette hozzá. A szóban forgó éjjeli időszakról tudni kell, hogy jelenleg is minimális forgalommal kellene bírnia az érvényes jogszabály szerint: éjféltől hajnali 5-ig csak 6 gépmozgás engedélyezett, a főpolgármester szerint viszont a késések miatt sokszor a valóságban ez jóval többre sikerül.

Palkovics László közölte, hogy szankcióként zajvédelmi díjat vezetnek majd be, valamint az érintett lakosság számára újból meghirdetik az ablakszigetelési programot.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a főpolgármesteri hivatal márciusban állapodott meg egymással a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérrel összefüggő éjszakai zajcsökkentésről.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva