Az ajándékcsomagok mellé egy nagyon jó hírt is kaptak az idősügyi szervezetek

Szerző • 2021-02-19 • Hírek, Közélet Az ajándékcsomagok mellé egy nagyon jó hírt is kaptak az idősügyi szervezetek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva36

Február 19-én a XVIII. kerületi nyugdíjas szervezetek képviselőivel egyeztetett Ferencz István általános polgármester-helyettes és Somody László alpolgármester. Többek közt a nyugdíjasokat érintő aktuális kérdésekről, a járvány alatti tevékenységeikről és a járvány utáni újranyitásról is beszélgettek. Jó hír, hogy egymillió forinttal nő a kerületünkkel együttműködéssel rendelkező civil szervezetek számára a pályázható éves keretösszeg – olvastuk a bp18.hu oldalon.

A jelenlegi városvezetésnek az a célja, hogy az újranyitás után azoknak a polgártársainknak, akik leginkább elszenvedték ezt a járványt, be voltak zárkózva, és nem tudták élvezni a nyugdíjas szervezetek által biztosított társasági kapcsolatokat, színesebben indulhasson majd újra az életük a kerületünkben. Éppen ezért ebben az évben nem 4 millió forintra, hanem 5 millió forintra pályázhatnak a kerülettel együttműködő idősügyi civil szervezetek is, hogy több programot és társasági eseményt tudjanak majd szervezni az időseknek. Ennek a plusz keretnek a biztosítását a megszorítások ellenére is fontosnak tartottuk, mert ezzel a lépésünkkel is gondoskodni szeretnénk idős polgártársainkról ebben a nehéz helyzetben – mondta Somody László.

A kerületi idősszervezetek tagjai egészségügyi ajándékcsomagot is kapnak a XVIII. kerületi Önkormányzattól, ezeket a csomagokat civil önkéntesek szállítják majd ki.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva