Az Almáskertben is cél a csatornázás

Szerző • 2016-02-13 • Csatornázás, Hírek Az Almáskertben is cél a csatornázás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3103

A Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése (BKISZ) program keretében tavaly ért véget a csatornázás a XVIII. kerületben. Ennek során 90 kilométer csatorna épült ki Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. A projektből kimaradó néhány terület fejlesztése a későbbi BKISZ II égisze alatt valósulhat meg. Ezek közé tartozik az Almáskert is.

Az elmúlt négy-öt évben a XVIII. kerületi önkormányzatnak sikerült rendeznie az Almáskert néven ismert városrészben lévő építési telkek ügyét. A szabályozás során megszűnt a változtatási tilalom, és a telektulajdonosoknak lehetőségük nyílt az építkezésre.

Amint azt Dámsa József önkormányzati képviselő elmondta, az érintett utcák abban az esetben vehetnek majd részt a csatornázásban, ha az ingatlantulajdonosok nyilatkoznak a csatornázás igényéről és arról, hogy a víz be van vezetve hozzájuk.

Eljuttattam az érintettekhez a nyilatkozatokat, és azok 80-90 százaléka már vissza is érkezett. Minél többen írják alá a nyilatkozatot, annál nagyobb az esélye annak, hogy bekerülünk a szintén az egész fővárost érintő leendő BKISZ II projektbe – hangsúlyozta a képviselő.

A csatornázásra váró utcák – az Alacskai út egyes szakaszai, a Szántás, a Boronás, az Aratás és a Kerékvágás utca, illetve a Kerékkötő, a Termény, és a Somlókert utca bizonyos részei – telektulajdonosai háromféle módon juttathatják el a válaszaikat Dámsa Józsefnek.

A képviselő telefonos egyeztetés után (06-20-412-2850) személyesen is átveszi a nyilatkozatokat, vagy leadhatók azok a nevére a polgármesteri hivatal (Üllői út 400.) főportáján, illetve e-mailben is elküldhetők a jozsef.damsa@gmail.com címre.

Mivel több telken senki nem lakik még, illetve ahol már igen, ott sincs mindenhol postaláda, kérem azokat, akik ismernek tulajdonosokat a fenti utcák mentén, hogy adják meg nekik a telefonszámomat – mondta Dámsa József.

Az Almáskert rendezését az önkormányzat kiemelt fontosságúnak tartja. A cél az, hogy a környező lakóövezettel harmonizálva az üres telkeken is családias, kertvárosi hangulatú ingatlanok épüljenek.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva