Az aranynál jobban csillog a tudás

Szerző • 2014-07-23 • Egyéb, Hírek, Könnyű, Programok, Sport Az aranynál jobban csillog a tudás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3713

Mi lehet egy kislány álma, ha nem az, hogy szép csillogós ruhában egy látványos koreográfia után, tapsviharban zúgó publikum előtt vegye át aranyérmét. Az álmok pedig sokszor valóra válnak… pláne, ha megdolgozunk értük!

Csonkás Kovács Szilvia, a Lőrinc2000 Ritmikus Gimnasztika szakosztályának vezetője teljes szívvel azon dolgozik, hogy ez minél több tehetség esetében így is legyen, és a sok kis álom valóra váljon. 13 éven át maga is űzte a sportágat, többszörös bajnoki cím fűződik a nevéhez, de az RG egy életre szóló szerelem, így nem lehet lemondani róla. Szilvia már 4 éve edzőként és szakosztályvezetőként segíti a kerületi RG csapat munkáját. Tanítványai sikert sikerre halmoznak, és kilószámra nyerik az aranyakat.

1234729_155210891352979_1261851982_n

Első látásra szerelem volt a ritmikus gimnasztika?

Igen! Általános iskolás voltam, amikor egy osztályfőnöki órára jöttek toborozni. Az edző nagyon szimpatikus volt, és egyből megtetszett a sportág is, így egyik barátnőmmel elmentünk ritmikus gimnasztikázni.

Mikortól ajánlott elkezdeni ezt a sportot?

Általában 4 éves kortól lehet elkezdeni edzeni, és nagyjából másfél év foglalkozással mehet valaki versenyezni. A többi edzővel ellentétben a csoportos edzéseken túl én az egyéni foglalkozásokat is alkalmazom, hiszen szeretnék minél többet kihozni a lányokból. Kell nekik a megfelelő figyelem és a gondoskodó szeretet is.

1186127_157827977757937_1623779723_n

Miért választják ezt a sportot a kislányok?

Tetszik nekik, hogy csinos csillogós rucikban zenére mozoghatnak, hogy labdát, szalagot és más látványos eszközöket használhatnak. Szeretik ha nézik és megtapsolják őket, mert odavannak a sikerért, amit így már fiatal gyermekként is megélhetnek. Egyszerűen imádják, hogy aranyérem lóg a nyakukban.

Szinte kilószámra hozzák az aranyakat…

Szerencsére az elmúlt években megszámlálhatatlan sikerünk volt. Nem is tudnék neveket kiemelni, hiszen minden tanítványom nyert már versenyt. Többen csoportban és egyéniben is arannyal tértek haza egy-egy versenyről. De nekem az aranynál sokkal többet ér a tudások, amit egyre tovább és tovább csiszolhatunk.

1502185_180323428841725_227363278_o

Miből áll egy edzés?

Az első és a legfontosabb a nyújtás, ugyanis ennek a sportnak a rendkívüli lazaság a különlegessége, amit meg kell őrizni a pályafutás végéig. Sokat gyakoroljuk a koreográfiát és a balett alapokat is. Ez rengeteg gyakorlást jelent, így mi a hét minden napján, hétfőtől-vasárnapig edzünk a sikerért.

Van elég utánpótlás?

Szerencsére érkeznek hozzánk pici lányok, illetve még más egyesületekből is átjönnek hozzánk versenyzők, hiszen látják az eredményeinket, hogy a mi lányaink mindig elhozzák az aranyérmeket. Ez az elismerés pedig a munkámat dicséri, ami számomra az igazi aranyérmet jelenti.

Vannak jövőbeli célok?

Természetesen a további versenyek megnyerése! Illetve nagyon szeretném, ha megkeresnének minket rendezvényszervezők, és felléphetnénk bemutatókat tartani. Jó lenne, ha a lányaim meg tudnák mutatni magukat egy szélesebb közönségnek is.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva