Az együttlét fontossága

Szerző • 2018-12-04 • Hírek, Közélet Az együttlét fontossága bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva658

Már karácsonyfájuk is volt a rendezvény résztvevőinek, akik november 30-án ellátogattak a XVIII. kerületi fogyatékossággal élő fiatalok ismerkedési estjére a Rózsa Művelődési Házba.

A Fogyatékossággal Élő Emberek Nemzetközi Világnapja alkalmából a Budapesti Patrónus Alapítvány, valamint a XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat támogatásával létrejött rendezvény célja az volt, hogy elősegítse a kerületben gondozott, itt élő, tanuló fogyatékossággal élő fiatalok ismerkedését.

Lányok és fiúk, hölgyek és urak jöttek el magukban vagy családtagjaik kíséretében a Rózsába, ahol többségük láthatóan már jól ismerte a helyszínt és benne egyes vendégeket úgyszintén, mert a korábbi esztendőkben így advent idején feltehetően nem egyszer részt vettek hasonló eseményen. A többség, legalább is sejthetően, találkozott már valahol, amire a társakat üdvözlő közvetlen hangnem utalt.

A rendezvényt megnyitó beszédében Pál-Horváth Rita a különböző világnapokról szólt, mint amilyen jeles nap például a madarak, a fák, a föld vagy akár az édesanyák, az édesapák napja, amelyek mindegyike mögött valami érték figyelhető meg. Különleges emberi értéknek nevezte azt, ami a fogyatékkal élők és családtagjaik körül érezhető. Az együttlét, az együttérzés, az összetartozás érzésének fontosságára hívta fel a figyelmet a Budapest, XVIII. kerületi SOFI intézményvezetője.

A helyi és a meghívott közösségek bemutatkozó műsorait követően a szervezők táncos rendezvénnyel készültek, amelyen a résztvevők ezúttal is jól érezhették magukat egymás társaságában. Akinek ahhoz volt kedve, az társasjátékokkal játszhatott, másokat Vörös Árpád néptáncpedagógus táncra tanított, illetve a vendégek kézműves foglalkozáson vehetett részt, ahol karácsonyi ajándékokat készíthettek szeretteinek.

bp18.hu, B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva