Az életre nevelnek és tanítanak

Szerző • 2018-10-18 • Hírek, Közélet Az életre nevelnek és tanítanak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva446

Több mint száz óvodapedagógust, és általános-, illetve középiskolai tanárt köszöntött a pályán eltöltött 25, 30, valamint 40 év elismerésként Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata.

Valamennyi ember életében meghatározó szerepet töltenek be tanárai. Azok a pedagógusok, akik az óvodás kisgyermekkortól a serdülőkoron át a felnőtté válásig a tudásukkal, emberségükkel segítik a rájuk bízott fiatalokat abban, hogy felismerjék saját értékeiket, és felkészülten induljanak el az álmaik, vágyaik megvalósítása felé.

Büszkék vagyunk a több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusokra. Nem véletlen, hogy Budapest egyik legnagyobb peremkerületében ilyen példás az oktatás, és iskoláink sorra hozzák haza a díjakat tanulmányi versenyekről. A siker a tanároké is, hiszen ők azok, akik élethivatásként élik meg szakmájukat – mondta köszöntőjében Ughy Attila polgármester a Rózsa Művelődési Házban október 16-án megtartott rendezvényen.
A polgármester beszédében kiemelte, hogy az óvónők, tanítók, és tanárok örökre nyomot hagynak tanítványaik életében. Irányt mutatnak az akaraterő, a kitartás, az önbizalom és az empátia felé.

A tanár nem is tudja, hogy mikor hat igazán a növendékére egy gesztussal, egy szóval, odavetett tréfás félmondattal. Viszont úgy vélem, hogy a 25, 30 és 40 év az az időszak, amikor már a tanár is megtanult olvasni a diákok szeméből, reakcióiból. Amikor már tudja, hogy mikor és hogyan kell odafordulni egy-egy ifjúhoz. Ezt a tudást pedig meg kell osztani a fiatalabb kollégákkal, mert van olyan szakmai ismeret, amit a tanárképzés ideje alatt nem lehet elsajátítani – fogalmazott beszédében Ughy Attila, aki Galgóczy Zoltán alpolgármesterrel közösen adta át az emléklapokat és virágokat a jubiláló ünnepelteknek.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva