Az elképzelt paradicsom

Szerző • 2014-08-16 • Egyéb, Hírek, Művészet Az elképzelt paradicsom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1855

Édenkert címmel nyílt kiállítás a Kondor Béla Közösségi Házban. A tárlaton a helyi képzőművészeti kör tagjainak szemén keresztül ismerhetjük meg a természet csodáit és a sorsdöntő csábítást.

A Kondor Béla Közösségi Ház Felnőtt Képzőművész Köre csaknem három évtizede, az intézmény megalakulásával szinte egy időben kezdte meg működését. Ez idő alatt több mint negyven művészet iránt érdeklődő felnőtt fordult meg a csoportban és próbálta ki magát, hol szakérő segítséggel, hol önképző jelleggel a rajz, a festészet és a tűzzománc világában.

A művészeti kör legújabb, 24 alkotó közreműködésével létrejött Édenkert című tárlata augusztus 12-én nyitotta meg kapuit a Kondorban. A bemutatott alkotások különféle szemszögekből járják körbe az édenkert fogalmát, egyszerre jelenítik meg az emberiség történetének kiindulópontját és az elbukást, a boldogság utáni vágyat, a reménykedést és egy elképzelt tökéletes világot.

1

A rendezvényen Császár Bíró Lilla, az intézmény vezetője köszöntötte a vendégeket. A kiállítást Kassai Károly művésztanár nyitotta meg, aki minden művészt egyenként mutatott be, és hosszan méltatta munkásságukat. Szót ejtett az alkotók stílusáról, az alkalmazott technikákról és a kiemelkedő művekről is. Az esemény hangulatát Draskóczy Zoltán gitárművész játéka emelte. A tárlat szeptember 1-jéig tekinthető meg.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva