Az Index.hu is írt a hős rendőreinkről

Szerző • 2017-02-23 • Hírek, Közbiztonság Az Index.hu is írt a hős rendőreinkről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva878

Pestszentlőrinc-Pestszentimrén szolgáló két rendőr, Vágó Zoltán törzszászlós és Kopasz Zsolt törzsőrmester még múlt vasárnap mentettek ki egy 13 éves lányt, aki alatt beszakadt a jég, mikor a kutyája után szaladt a Büdi-tavon. Hős rendőreinkről az Index.hu is cikket írt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk még vasárnap szakadt be a jég egy fiatal, 13 éves lány alatt a Büdi-tavon. A XVIII. kerületi járőrök 5 perc alatt a helyszínre értek, és kihúzták a gyermeket, akit a mentők a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak.

Az anyuka a 24.hu cikkére reagálva megnyugtatott mindenkit: lánya jól van.

A jeges “fürdő” után dolgoztak tovább

“A partra rohanva láttuk, hogy nem túl vastag a jég, ezért bekúszni nem tudunk a gyermekért. Ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk. A jeget a karunkkal törtük, ami több helyen megvágott, de ez nem számított” – számolt be a mentés részleteiről Vágó Zoltán törzszászlós és Kopasz Zsolt törzsőrmester az Index.hu-nak. A parton már várta őket a katasztrófavédelem, akik egy pokróccal betakarták az akkor már 27 fokos testhőmérsékletű kislányt. Őt aztán mentő vitte kórházba. Ezután a rendőrök visszamentek a kapitányságra: “Vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot” – mondták.

Köszönjük rendőreinknek, hogy a szó legnemesebb értelmében is: szolgálnak és védenek!

Fotó: Sebestyén Jenő / Police.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva