Az index.hu is méltatta a Kossuth terünket

Szerző • 2015-11-17 • Hírek, Közélet Az index.hu is méltatta a Kossuth terünket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva951

A megújult Kossuth terünket meglátogatta az index.hu építészeti szakíró stábja is és a blogjukon írt kritika csillagos ötös érdemjegyként értelmezhető. Köszönjük és nagyon büszkék vagyunk!

Egy település, egy kerület főterének mindig azt a lüktető ritmust kell visszhangoznia, amely az ott élő emberek sajátja. Főként, ha ez a település olyan gazdag és mozgalmas közösségi életet él, mint a miénk – mondta köszöntőjében Ughy Attila polgármester a Kossuth tér átadásán, melyről a WEBHÍRADÓ18 is forgatott riportot.

És hogy milyen sikeres volt a tervezés és a kivitelezés, azt az index.hu szakbloggere is alátámasztotta cikkében.

Részlet a cikkből:

“Először is több lett a zöldfelület, azon egyszerű oknál fogva, hogy keskenyebbek lettek a sétautak. Az anyaguk vízáteresztő aszfalt lett, az ösvényeket pedig a szigorú mértani vonalak helyett kicsit organikusabban vezették végig, és ahol kell ott kis terekké szélesítették azokat.

Tulajdonképpen ennek a szervesülésnek a részei azok a kis dombok is, amelyek az egész parkban kinőttek a földből, mintha csak őszi levélkupacok lennének. A céljuk mindössze annyi, hogy kicsit oldják a terep lejtését, mely egészen nagy, majd egy méter a park két oldala között.

Használható bringatárolók vannak, ráadásul értelmes pontokon elhelyezve, a park bejáratánál, ahol valóban otthagyja az ember a cangát.

Lett egy csomó klassz utcabútor, egységes arculattal a behajtásgátlóktól a szemetesekig. Ráadásul akármennyire is ott leendő a kereskedelmi egység, lettek új ivóvízkutak is. A park legizgalmasabb és legmarkánsabb eleme azonban sok fura emberke. Ez köszön vissza mindenhol a sétautak burkolatán, de ezeket a formákat tükrözik az ülőkék is.

A kerület egyik leghíresebb lakójának, Kondor Bélának az alkotásáról van szó, melynek egyszerűen annyi a címe, hogy Rajz. Innen vették a tervezők a kis figurákat és nagyították fel a park „emblémájává”. Az eredeti tervet sok illusztrációval itt nézhetitek meg.
A park hangulatát talán a legjobban úgy lehetne megfogni, hogy tulajdonképpen a már meglevő japánkert hangulatát terjesztették ki az egészre. Lehet, hogy nem volt tudatos, de nagyon jól sikerült!” – olvasható megszépült főterünk méltatása az index.hu építészeti blogján, az Urbanistán.

Forrás, fotó: index.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva