Az ön életéről is kérdezhet a KSH

Szerző • 2015-03-30 • Hírek, Közélet Az ön életéről is kérdezhet a KSH bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva960

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a háztartások életkörülményeiről kérdezi majd a lakosokat. Bármelyik 18. kerületi háztartásában csöröghet majd a csengő.

A háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvételi felmérés 2015. március 16-tól május 15-ig tart, melynek célja a lakosság fogyasztási szokásainak, jövedelmi helyzetének és életkörülményeinek vizsgálata.

Az adatfelvételben részt vevő 13 ezer háztartás kiválasztása véletlenszerűen történik. A megkérdezett háztartások válaszadásukkal közvetve hozzájárulnak ahhoz, hogy mind a magyar, mind az európai döntéshozók minél pontosabb képet kapjanak a magyar háztartások életszínvonaláról.

A háztartásokat felkereső kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek. A kérdésekre kétféle módon lehet válaszolni: vagy interneten vagy a kérdező személyes közreműködésével. A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik.

A kérdezőnek válaszoló háztartások ajándékot kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltő háztartások között táblagépeket sorsolnak ki.

Budapesten valamint Pest megyében összesen 3157 háztartást keresnek fel a KSH munkatársai.

(Címlapkép: readmedeadly.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva