Az oroszlán és a nyúl németül

Szerző • 2019-12-11 • Hírek, Közélet Az oroszlán és a nyúl németül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva430

Még ha nem is értette tisztán mindenki valamennyi szavát annak a német nyelvű előadásnak, amelyet december 7-én délelőtt láthattak a Táncsics Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói, a gyerekek voltak olyan leleményesek, hogy kitalálják a történetet. Legalábbis az arcokról és a reakciókból erre lehetett következtetni. A Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn) meseelőadása az alsó tagozatosoknak szólt, helyszínül pedig a tornaterem szolgált – olvastuk a bp18.hu oldalon.

A színház társulata Az oroszlán és a nyúl című előadását hozta el a több mint százhúsz alsó tagozatos tanulónak. Az elsősök tehát a fantáziájukkal egészítették ki a látottakat, míg a nagyobbak már értették a szöveget, hiszen mindennap van az iskolában német nyelvórájuk.

Nem először jár ez a társulat a kerületben. Korábban a Nemzetiségek Házában volt előadásuk – mondta dr. Sági Zoltán. A XVIII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hozzátette: jó döntés volt, hogy elhozták a műsort az iskolába. Most a Táncsicsban láthatták, legközelebb a Piros iskola tanulói is jól szórakozhatnak rajta. A helyi német önkormányzat évente két ilyen előadást szervez a gyerekeknek.

A Magyarországi Német Színház 1983-ban jött létre a tolnai megyeszékhelyen, Szekszárdon, ahol 1986-ban lelt mai otthonára a szecessziós stílusban épült belvárosi épületben, mely korábban a Mozgó Világ mozinak adott helyet. A színház fő rendeltetése a német nyelv és a német nyelvű színházi irodalom ápolása és közvetítése, valamint a magyarországi németek kulturális értékeinek és hagyományaink megőrzése. A teátrum egyúttal hídként is szolgál a magyar többségi és a német kisebbségi kultúra között.

Az előadásokat magyar nyelven feliratozzák. A repertoár minden évadban tartalmaz klasszikus és kortárs darabokat a felnőtt és tizenéves közönség számára, egy osztálytermi darabot a középiskolás korosztálynak és egy színpadra alkalmazott mesét a kisgyermekek számára.

Forrás: bp18.hu/B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva