Az ország toxikológusa a kerületben járt

Szerző • 2015-09-26 • Egészség, Hírek Az ország toxikológusa a kerületben járt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva949

Zacher Gábor toxikológus is vendége volt a Havanna Napok rendezvénysorozatának.

A toxikológia tudományának ismert szakértője Dr. Zacher Gábor “A modernkori kommunikáció kihívásai” címmel hirdette meg a szeptember 22-i előadását. A 17. Havanna Napok programsorozatába illesztett találkozóra kíváncsian gyülekeztek az érdeklődők, vajon
mit tudhat a toxikológia országosan ismert doktora a fenti témakörről?

Zacher Gábor meglepő mondatokkal indította előadását.

– Ez a cím nagyon gáz, nem is az én szakterületem, és soha nem is érdekelt a téma, nem is akarok beszélni róla!

Máshol ilyen esetben zavart tekintettel hazafelé indul a csalódott hallgatóság, de itt nem ez történt, mert a doktor úr a kommunikációs képesség, empátia és a stand up kevert elemeivel a székekhez ragasztotta másfél órára közönségét.

Az okos telefon, a számítógép napjainkban betöltött szerepéről egy – egy saját, apa – fia kapcsolatából merített példával indított, amikor is őslakosként említette a fiatal korosztály képviselőit, és betelepültként az idősebbeket. Egyértelművé vált, hogy a kommunikációs eszközök beindítását, programozását bízzuk az őslakosra, ugyanis így lehet tanulni a saját gyermekünktől.

Az előadás folyamán példákkal alátámasztva az „étlapra” került számos konfliktushelyzet, amely Zacher Gábor szerint elkerülhető egy kölcsönös tiszteleten alapuló, életkortól független kapcsolatban. A számítógépek használóinak címzett gondolat szerint az “off line” kommunikáció híven tükrözi, milyenek vagyunk valójában, az “online” viszont arról árulkodik, hogy milyenek szeretnénk lenni.

Dr. Zacher Gábor, aki két “offline” tanáccsal zárta előadását.

– Egyetlen modern kütyü sem pótolja a face to face, azaz a szembenézős kommunikációt, továbbá az egyre ridegebb, önzőbb mindennapjainkban gyakrabban használjunk kedves szavakkal beadott “szeretet injekciót”, ez a kis szúrás soha, senkinek nem fog fájni!

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva