Az új KRESZ-parkról áradozott egy híres magazin

Szerző • 2019-10-04 • Hírek, Közlekedés Az új KRESZ-parkról áradozott egy híres magazin bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva790

A most megnyílt 18. kerületi KRESZ-park (Teleki utca és Aranyeső utca találkozása) sokkal menőbb egykori városligeti társánál. És nemcsak nekem, hanem “szakértő” tesztelőinknek is bejött a park: Dénes (12), Dalma (10) és Kornél (hat és fél) megállás nélkül rótta a köröket a pályán – hol rollerrel, hol biciklivel – írta a Drive Me Baby Női autós és trend magazin cikkírója.

A pályán elég sok tábla van, és még sok minden más is: lámpás kereszteződés zebrával, vasúti átjáró fénysorompóval, villamos sín, körbeforgalom, buszváró, főút, és még egy elektromos autó töltőpont is.

“Ez utóbbiért külön taps jár az ötletgazdáknak és kivitelezőknek, hiszen mindez azt mutatja, hogy valóban egy mai, trendi dolgot sikerült megvalósítaniuk. Egy olyan dolgot, amely hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekeknek később már természetes legyen az elektromos töltőpontok használata, ne idegenkedjenek tőlük. És ezáltal már most megtanulhatják, hogy az elektromos autózás a jövő közlekedési formája.” – olvasható a szaklap internetes felületén.

Az író megjegyezte, hogy a pálya egyes részeit “megtörtént események ihlették”, mert néhány utat (Ferihegyi repülőtérre vezető út, Üllői út, Nagykőrösi út, Margó Tivadar utca, Gilice tér) a valóságban is meglévő 18. kerületi útról mintáztak és neveztek el.

A magazin tesztelte is a pályát, nagyon pozitív eredménnyel.

A felnőttek által is használható KRESZ-park célja a szórakozás mellett ez, hogy a gyerekekkel megismertesse a közlekedési szabályokat.

„Arra orientáljuk a gyerekeket, hogy játékos körülmények között sajátítsák el a nagybetűs élet kihívásait. Ezzel is próbáljuk minimalizálni a közlekedésben rejlő kockázatokat, megelőzni a figyelmetlenségből, vagy a KRESZ-szabályok hiányos tudásából eredő baleseteket. Nagyon fontos, hogy minél több gyermek, minél többször, már az óvodai és alsótagozatos iskolai keretek között is, ide tudjon jönni, és szakszerű oktatás mellett, játszva tanulja meg a saját és a mások biztonságát jelentő közlekedési szabályokat. A megelőzési szemlélet volt irányadó abban, hogy családbarát kerületként megvalósítsuk ezt az egyedülálló KRESZ-parkot.” – mondta korábban Ughy Attila polgármester.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva