Az utolsó TomaTábor

Szerző • 2014-08-21 • Egyéb, Könnyű Az utolsó TomaTábor bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1437

Jubileumi évfordulót ünnepelt augusztus 5-én a TomaTábor. Az Eötvös iskola idén 20. alkalommal szervezett életmód- és alkotótábort Verőcén, a Csattogó-völgyben.

A tábor alapítója Hoósné Tomasovszky Mária, az Eötvös Loránd Általános Iskola tanára. Toma néni – hiszen mindenki így szólítja, és még a tábor is az ő becenevét viseli – 1995-ben szervezte meg először a diákok üdülését. Idén huszadik alkalommal és egyben utoljára vette kezébe az irányítást. A jubileumi évfordulót különleges ünnepséggel és egy hatalmas tortával ünnepelték a táborlakók.

– Mindennek eljön az ideje¬  mondta Hoósné Tomasovszky Mária. – Mi most a TomaTábor befejezéséhez érkeztünk. Az eltelt évek alatt legalább 1400 tanulóval ismertettünk meg különféle kézműves technikákat, fejlesztettük a táborozó diákok kreativitását, és elősegítettük alkotói attitűdjük kialakulását. Így elmondhatjuk, hogy az eredetileg kitűzött céljaink megvalósultak, sőt a diákok közül többen művészeti szakközépiskolában folytatták a tanulmányaikat.
A tábor titka az elkötelezett csapatban és a tervszerű építkezésben rejlett. A táborozások keretét különféle csapatépítő programok adták, például a bátorságpróba, a tábortűz vagy a bográcsozás. A szervezők kiemelt figyelmet fordítottak emellett a kézműves technikák tanítására is.

1

– A tábori élet- és munkaforma értéktöbbletet teremt, ami a napi gyakorlatban hasznosítható – mesélte a táborvezető. – Az alkotói problémák mindig a valóság mélyebb megismerésére ösztönöznek, ilyen módon fejlődik a problémafeltáró, -elemző és -megoldó képesség, a módszeres munka örömének átérzése. Így a diákok a tábor során nemcsak az alkotás örömét élhették át, hanem a mindennapokban hasznosítható tapasztalatokat is szereztek.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva