Bájos, de kemény lánykák

Szerző • 2015-02-26 • Hírek, Sport Bájos, de kemény lánykák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1379

Tízedik alkalommal rendezte meg február 14–15-én az új nevén Grácia Fair SE a Grácia-kupát, amely iránt egyre több országból érdeklődnek.

A ritmikus gimnasztika jubiláló nemzetközi viadalának ezúttal is a Pestszentimrei Sportkastély volt a házigazdája a két hosszú, reggeltől estig tartó versenynapon. A rendező egyesület elnökét, Fata Anitát kérdeztük, miközben a csodákra képes lánykák és nagylányok gyakorlataiban gyönyörködtünk.

Megmondom őszintén, végigpillantani is fárasztó volt azon a rengeteg zászlón, amely azt jelzi, hogy hány országot lát vendégül a Grácia Fair SE. De gondolom, önök örömmel fáradtak a kifüggesztésükkel…

– De még mennyire, és a legörömtelibb az, hogy minden évben többen jönnek. Az idén is csúcsot döntöttünk, mert 22 ország ifjú tehetségei és persze felnőttjei tiszteltek meg bennünket. Ők mérik össze az erejüket a magyar élvonallal.

torna01_bent

Nagy verseny ez, sok pénzt igényel, de bizonyára segíti az országos szakszövetség.

– Boldog lennék, ha ezt mondhatnám, de akkor nem a valót állítanám, így azt javaslom, beszéljünk inkább a Grácia Fair Kupáról…

Többet érdemelne

Az önök mögött álló egy évtized alatt kikre számíthattak leginkább a szervezésben?

– Erre könnyű a válasz, és örülök, hogy megkérdezte, mert így néhány mondat erejéig kitérhetek rájuk. A szülőké a dobogó teteje, ez egészen biztos. Nem tudott volna olyan korán jönni, hogy ők ne lettek volna itt. Amit itt lát, ez a szépen berendezett csarnok, nekik köszönhető. Már hajnalban rakták le a szőnyeget, szépítették a csarnokot, hogy olyan legyen, mint amilyennek most látja. Ők a mi szponzoraink…

torna02_bent

Igen, a sportapukák és -anyukák legyőzhetetlenek.

– Pontosan. Ők a mi igazi támogatóink, s ha rájuk nézek, valahogy elfeledem, hogy a Grácia-kupa, a mi erőfeszítésünk többet érdemelne.

A Grácia már befutott

Ennyi vendéggel akár világbajnokságnak is nevezhetné az egyesületük a kupát.

– Tény, hogy rangos helyet foglalunk el a nemzetközi versenynaptárban. Ez már önmagában is nagy elismerést jelent, hiszen rengeteg ország „startolna” egy kiemelt viadal megrendezéséért.

Miközben a Grácia már be is futott… Látok itt olyan lánykákat is, akik alig látszanak ki a szőnyegből, szinte nehéz nekik a buzogány, betakarja őket a szalag, s „agyonütné” őket a leeső labda.

– Egy kis túlzással így van… De láthatja, hogy milyen ügyesek. Sok munka kell hozzá, de megéri, mert a dobogó tetején állni felnőttnek, kicsinek egyaránt élmény.

Hokis lett a lányból

Tényleg aranyosak, de olyan törékenyek, hogy már attól is félne az ember, hogy a vállával hozzájuk érjen

– Akkor elmondok valamit. Volt egy lányka, aki ritmikázott, de aztán abbahagyta. Nem sokkal később, most figyeljen, a női jégkorong-válogatottban tűnt fel a neve. Higgye el, csak első látásra fújja el őket a szél, valójában kiváló az erőnlétük. Az egyéni gyakorlatok másfél, a csapatgyakorlatok pedig két és fél percig tartottak. Gondolhatja, hogy kondi nélkül nem lehet végigcsinálni egy-egy gyakorlatot. Erősek ők, csak nem látszik rajtuk. De amikor kell, odateszik magukat…

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva