Bajszos Combinók közlekednek Budapesten

Szerző • 2020-11-20 • Egészség, Hírek Bajszos Combinók közlekednek Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva145

Bajszos Combinókkal hívja fel a férfiak figyelmét a BKK a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára – olvasható a vállalat közleményében. Novemberben világszerte sokan tartanak No Shave Novembert, azaz nem borotválkoznak egész hónapban, ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is figyelniük kell az egészségükre. A BKK az Astellas Pharmával indított közös kampányt, amiben a prosztatarák megelőzésére, az évenkénti szűrésre és a korai felfedezésre helyezik a hangsúlyt.

A bajszos villamosokon kívül a kampány részeként a megállókban az Astellas Pharma tájékoztató plakátokon szólítja fel a férfiakat, hogy 45 éves kor felett járjanak évente egyszer szűrésre.

„Ha pedig anya, feleség, barátnő vagy, akkor emlékeztesd erre a számodra fontos férfiakat”

– áll a plakátokon.

Az elmúlt egy évben itthon 6000 új prosztatarákos beteget diagnosztizáltak és 1500-an haltak bele a betegségbe. Azért érdemes akár panaszok nélkül is eljárni szűrésre, mert a korai diagnózis nagyban elősegíti a sikeres kezelést. Magyarországon a diagnosztizált betegek 30 százaléka már későn, áttétes stádiumban fordul orvoshoz.

A közlemény szerint ez azért is lehet, mert a férfiak kevésbé érzik azt, hogy szabadon felvállalhatják az egészségi problémáikat, gyakran a női családtagok beszélik rá a beteget, hogy elmenjen orvoshoz.

Forrás: telex.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva