Bal Karnawalowy – lengyel önkormányzat bálja

Szerző • 2016-01-12 • Hírek, Közélet Bal Karnawalowy – lengyel önkormányzat bálja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva918

A XVIII. kerületi Lengyel Önkormányzat idén a korábban játékteremként működő Senator klub Baross utcai helységeibe várták a vendégeket. A bálra érkezőket Balogh Katarzyna a Lengyel Önkormányzat kerületi elnöke köszöntőjén túl szépen terített asztalok, a felszolgálásra váró speciális lengyel ételkülönlegességek illata fogadta.

A szilveszteri mulatságokat követően maradt-e energia egy újabb vidám bulira? Naiv kérdésre egy kedves hölgy vendégtől kaptuk a választ: „Mi lengyelek bármikor, akár minden nap készen állunk a bulira, pláne egy vidám és összetartó közösséggel a hátunk mögött. Meggyőződésem, hogy magyar barátaink sem zárkóznának el egy-egy gyakoribb vidám együttlét elöl.”

lengyel01_bent

Kezdetét vették a báli események. Elnök asszony táncba hívott fiatalt és kevésbé fiatalt. Amatőr táncosok, egyáltalán nem amatőr módon a Polonéz nemzeti tánccal nyitották meg a farsangi bált. A vacsora menüsorból külön figyelmet érdemel a káposzta alapanyagú lengyel étel specialitás, a Bigos, melynek íze, illata és az elkészítés receptje megér egy beütést a ”Google” kereső programjába.

Meglepetés vendéggel is szolgáltattak a szervezők. Egyenesen Lengyelországból érkezett a Lenox együttes, amely lengyel, angol, olasz slágerzenével öntötte az olajat a buli tüzére.

lengyel02_bent

A férfi vendégek bánatára a ”vetkőzős” társasjátékból a hölgyeket kifelejtették, de a győztest egy igazi lengyel Krupnik vodkával díjazták, vagy talán vigasztalták.
Éjfélt ütött az óra. Eljött a tombola sorsolás ideje, amelynek főnyereménye egy kétszemélyes, pihenős hétvége Zakopanéban. Kora hajnalban andalító zeneszám búcsúztatta a farsangi bálozókat, mert hát a jó hangulatú bulik is egyszer befejeződnek.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva