Balaton békéje a Városháza Galériában

Szerző • 2015-12-08 • Hírek, Művészet, Programok Balaton békéje a Városháza Galériában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva706

Árvay Zolta kiállítása „A Balaton békéje” címmel december 11-ig látható a Városháza Galériában.

“Borozás és harsány vigalom nélkül csendben, az Adventi várakozás csendes békéjében megnyílott egy kiállítás, amely az őszi Balaton szezon utáni nyugalmát idézi, azt a csendet és békét, ami valóban megnyugtat és pihenteti a lelket. Minden zajos színesség nélkül, amikor már a természet is felsóhajt a csivitelés, gyermekzsivaj, zenebona után. Még süt a nap, párás a lég, de más lassú léptekkel közeleg az ősz. Csend ül a vízen, csend a tájon, áthallik az esti harangszó a víz felett.

Ezek a képek a vidék őszi színeit dicsérik, amikor a végtelennek tűnő víz felett lebeg a távolság és a sfumátóba vész. A távlat egyre ködösebb látványába tűnnek a tárgyak, az északi part a távoli dombjai, hegyei. Néhány emlékkép merül fel a múlt időkből, alig színekkel, bágyadtan és látomásokkal. Ez az én ez évi ajándékom minden művészet szerető embernek. Sok szeretettel Karácsony felé” – ír a kiállításáról a művész.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva