Barokk a reptéren

Szerző • 2019-04-17 • Hírek, Kultúra Barokk a reptéren bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva667

Stravinsky, Debussy és Vivaldi műveit játszotta Baráti Kristóf a Kodály Filharmonikusok Debrecen együttessel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján – olvastuk a bp18.hu-n. Nézze meg a cikkben a WEBHÍRADÓ18 riportját is!

Ma már egyáltalán nem számít szokatlan dolognak, hogy az úgynevezett komolyzenészek is kimozdulnak a hagyományos koncerttermek falai közül: keresik a jó akusztikával rendelkező izgalmas, esetleg különleges múltra visszatekintő helyeket.

A XVIII. kerület háború utáni története szorosan összekapcsolódik a magyar polgári repülés históriájával, a ferihegyi 1-es terminál pedig nem csupán azoknak kedves, akik itt élnek, hanem mindenkinek, aki valaha rokonszenvezett a repüléssel. A terminál épülete sok átalakításon esett át az építése óta, és – mint kiderült – olyan akusztikai adottságokkal rendelkezik, amelyek alkalmassá teszik koncertek megrendezésére. Az elmúlt években több ilyen eseményt is rendeztek már itt.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében április 12-én is különleges hangversenynek adott helyet az épület. Baráti Kristóf hegedűművész lépett fel a Kodály Filharmonikusok Debrecen együttessel, és a műsorválasztásuk éppen olyan merész volt, mint a helyszín kijelölése: Stravinsky és Debussy darabjai mellett az olasz barokk nagymesterének, Vivaldinak a műveit adták elő.

Forrás: bp18.hu/K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva