Tíz éves az 5Kor Képzőművészeti Csoport

Szerző • 2015-03-07 • Hírek, Művészet, Videók, Videók a tizennyolcból Tíz éves az 5Kor Képzőművészeti Csoport bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva990

A 10 éves 5Kor Képzőművészeti Csoport Dunaszerdahelyen szülinapozott, a TV18 vendégeként Árvay Zolta festőművész mesélt a művészközösségről.

Ünneplés Dunaszerdahelyen

A XVIII. kerületi alkotókból – Árvay Zolta, Bakos Tamás, Bodnár Imre, Huller Ágoston, Magyar József – szerveződött csoport egy dunaszerdahelyi, jubileumi kiállítással ünnepelte 10. születésnapját.

Sikeres pályázaton nyertünk helyet és időt a Vermes-villában található KMG, azaz Kortárs Magyar Galéria gyönyörű, elegáns, minden szegletében a művészetet szolgáló kiállítóhelyén – mondta Árvay Zolta.

Az épület a külső megjelenésében is rendkívül vonzó, a kertje tele van a művészek által adott, kőből, fémből készített térplasztikákkal, szobrokkal. A régies, reprezentatív villaépület körül a sok modern, színes műalkotás már messziről felhívja magára a figyelmet. A Decennium/Magánmítoszok című kiállítást március 6-ig lehetett megtekinteni. A tárlaton az öt művész kilencvenhárom műve szerepelt.

5korbent_01

A megnyitón a galéria vezetője, dr. Iván Péter üdvözlő szavai után Árvay Zolta, a kiállítás rendezője köszöntötte a szép számú közönséget, néhány mondattal bemutatva a csoportot és megköszönve a lehetőséget, majd P. Szabó Ernő művészettörténész nyitotta meg a tárlatot.

A kerületből Császár Bíró Lilla, a Kondor Béla Közösségi Ház igazgatója kísérte el a csoportot az ünnepi bemutatkozásra. A kiállítást mint a kerület művészeti életéhez kapcsolódó fontos kulturális eseményt az önkormányzat is támogatta.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva