Bemutatkoztak az akadémia kosaras leányai

Szerző • 2017-10-24 • Hírek, Sport Bemutatkoztak az akadémia kosaras leányai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva715

A Városgazda Utánpótlás Akadémia kosárlabdázó leányzói első kupájukon vettek részt pénteken. Az akadémia Csontváry Általános Iskolában szeptemberben indított kosárlabda sportirányultságú osztályának ez volt az első megmérettetése – olvastuk a hírt az akademia18.hu-n.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia csatlakozott a VII. Dél-Pesti régiós leány mini kosárlabda tornához, a X. Törpilla Kupa 2017/2018-as versenyéhez, ami a Törekvés SE kezdeményezése. Az Akadémia 13 versenyzője vett részt a tornán.

Fantasztikus hangulat fogadta az érdeklődőket, hiszen minden egyes gyereknek a teremben tartózkodott a családja és hatalmas ováció közben zajlottak a mérkőzések. Az Akadémia Két csapata két alkalommal játszott 2 x 7 perces mérkőzéseket. A félidőkben büntető dobásokkal tudták a gyerekek gyarapítani pontjaik számát. A hangulatot fokozta, hogy a lányok egy játékos sorversenyen is játszhattak még.

A Törpilla kupa sajátossága, hogy a kosárlabdázás szabályrendszerét fokozatosan sajátítják el a gyerekek. Az első fordulóban az MKSZ profi bírói csak figyelmeztették a hibákra a gyerekeket, de a kupa folyamán szigorodik az ellenőrzés. Az ifjak leeresztett palánkra dobáltak, így még nagyobb lehetett a sikerélmény.

A kezdeményezés másik zseniális gesztusa, hogy minden csapat oklevelet kapott a verseny után. Így mindenki győztes lett. A nyolcadik forduló végén a megérdemelt jutalom egy kupa és az aranyérem lesz a gyerekek számára.

Forrás, fotók: akademia18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva