Beszédes kezek a repülőtéren

Szerző • 2017-10-06 • Hírek, Közélet Beszédes kezek a repülőtéren bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva786

A Honfoglalás című film betétdalát adták elő jelbeszéddel a Somogyi László Szociális Szolgálat ellátottai az Idősek Világnapja alkalmából október 4-én a Liszt Ferenc repülőtéren. A 2A terminál indulási oldalának csarnokában az utasok közül sokan megálltak és érdeklődve tekintgettek a fekete ruhás, fehér kesztyűs fellépőkre, amikor váratlanul felhangzott Demjén Ferenc dala.

A produkciót Kucsák László országgyűlési képviselő és Dömötör István alpolgármester is figyelemmel kísérte.

Az előadás üzenete az, hogy Magyarország minden elutazót visszavár. Akkor is, ha rövidebb, és akkor is, ha hosszabb időre látogatásra utazik el valaki – mondta el Kucsák László. – Nagyon jó ötletnek tartom, hogy létrejött ez a rövid előadás, mert ez azt mutatja, hogy a kerületi nyugdíjasok kreatívan gondolkodnak, jó ötleteik vannak, és nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy nyugdíjas éveiket a lehető legtartalmasabban tölthessék el.

Hasonlóképp vélekedett Dömötör István is, aki a villámelőadás méltatása során megemlítette, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat többféle módon igyekszik támogatni az időseket.

Az ellátórendszer a házi segítségnyújtástól kezdve az átmeneti bentlakásos intézményen át a demens ellátásig sok mindent tartalmaz, de a külső szemlélő számára a legizgalmasabb a nappali ellátás, amiben olyan aktív időskorúak vesznek részt, akik szeretnék tartalommal megtölteni a mindennapjaikat. Ez a produkció erről is szólt. Meglepődtem, de nagyon örültem, amikor megkerestek ezzel a kitűnő flashmob ötlettel. Figyeltem az emberek arcát, amikor megszólalt a zene. Egy pillanatra megállt az idő, majd sorra kapták elő a fényképezőgépeket és a mobiltelefonokat.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva