Bezár a Jégbüfé

Szerző • 2015-08-26 • Hírek, Közélet Bezár a Jégbüfé bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1572

Budapest egyik emblematikus intézménye, az 1952 óta üzemelő cukrászda a héten végleg bezár – tudta meg a szomorú hírt az Origo. A Jégbüfé helyén az épület tulajdonosa, a Mellow Mood Group vendéglátóhelyeket, rendezvényhelyszínt és ötcsillagos apartman hotelt alakít ki, erre bő hét éve lesz. A héten kezdődő felújítások miatt a Párisi Udvarban lévő összes üzletet is bezárják. Aki nem ismerte volna, a Jégbüfébe augusztus 29-én még belekóstolhat; a büfé ugyanis ekkor nyit ki utoljára.

A Jégbüfé 1952-ben nyitott meg állófogyasztású, nagy tömegeket kiszolgáló, szeszmentes cukrászdaként. Mivel az üzlet hideg termékeket (fagylaltot, jégkrémet, parfét) árult, idővel megkapta a Jégbüfé nevet. A Jégbüfé Budapest legfrekventáltabb helyén található, fél évszázaddal ezelőtt még leginkább ifjúsági találkozóhely volt.

Az ifjak azóta felnőttek és megöregedtek, és igénylik a régi ízeket, ezért a Jégbüfé megtartotta a klasszikus receptek és sütemények nagy részét. A jégbüfé híres (volt) saját készítésű fagylaltjáról is, ami miatt a 60-as években Csepelről, Kispestről vagy Erzsébetről is ellátogattak az üzletbe az emberek.

Az origo információi szerint a Jégbüfé tulajdonosa szeretett volna a környéken maradni, de túl drágák a bérleti díjak, és egyelőre nem talált másik helyszínt.
Az utolsó nyitvatartási napon, szombaton akciókkal is várják a vendégeket, de van egy olyan érzésünk, hogy a készletek nagyon gyorsan elfogynak majd…

Forrás: origo
(Címlapkép: indafoto)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva