Bezárnak az iskolák, óvodák, üzletek, szolgáltatók

Szerző • 2021-03-04 • Hírek, Közélet Bezárnak az iskolák, óvodák, üzletek, szolgáltatók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva61

Az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorításokról elmondta, az üzletek március 8-tól március 22-ig lesznek zárva, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügy kivételével – tette hozzá.

Gulyás Gergely közölte, a konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók edzései, meccsei kizárólag zárt kapuk mögött lehetnek. A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sporttevékenység olyan sportok esetében, ahol tartható a másfél méteres távolság, megengedett – részletezte.

A miniszter arra kért minden munkaadót, ahol lehetséges, biztosítsa az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a gyermekes családok esetében.

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező – hangsúlyozta. Szigorításról számolt be a személyi határforgalomnál. A tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák.

A következő intézkedések történetek:

– az oktatás területén: az óvodákat és az iskolákat bezárjuk április 7-ig
– az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárjuk, ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a drogéria, a patika és a benzinkút, a részletekről az operatív törzs pénteken dönt
– március 8-tól 22-ig minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magán-egészségügyi szolgáltatások, a részletekről az operatív törzs pénteken dönt
– a konditermek is bezárnak, az igazolt sportolók eseményei zárt kapuk mögött lehetnek
– a parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabad téri sporttevékenység másfél méteres védőtávolsággal lehetséges
– home office lehetőleg mindenhol
– a maszkhasználat mindenhol kötelező
– szigorítjuk a határátlépést
– a bértámogatást kiterjesztjük a most bezárni kényszerülő vállalatokra
– a nyitás március 22-én megkezdődhet, de csak ütemezetten
– a nemzeti konzultáció március 15-ig tart, a kormány 17-én dönt a továbbiakról.”

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva