Bibliaóra, takarítás, futóverseny

Szerző • 2015-09-18 • Hírek, Közélet Bibliaóra, takarítás, futóverseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva893

Megszokhatták már a kerületi lakosok, hogy a Kossuth téri reformátusoknál mindig „történik valami”. Nem lesz ez másként az idén ősszel sem, mert ahogyan azt Sándor Balázs lelkész elmondta, egyik program éri a másikat. Nézzünk bele a „menübe”.

A nyári szabadságolások után szeptember 7-étől újraindult a megszokott élet a gyülekezetben.
Hétfőnként 15 órától női imakörre kerül sor, ezt követi 18 órától a felnőttek részére megtartott hittan – mondta a lelkész. – Keddenként fél héttől görög bibliaolvasóra kerül sor, egy órával később, fél nyolctól pedig Bibliai kérdések és válaszok címmel hallhatnak gondolatokat az érdeklődők.

Elmélyülten, hangosan

Minden napra jut valami lélektisztító?

– Igen, mert a Kondor Művelődési Házban a Biztos Szikla Klub gyermekeknek és párhuzamosan felnőtteknek Keresztkérdés beszélgetés címmel fordul a felnőttek felé, csütörtökön 18 órától. Azt követően, 19 órától Bibliaóra lesz. Péntekenként 18 órától úgynevezett ifi. Családos alkalmunk lesz. A konfirmáció előkészítő, 7.-8. osztályosoknak, októbertől indul. Péntekenként lehetőség nyílik lelkigondozói beszélgetésekre, előzetes időpont-egyeztetés után. Páskuné Ercse Imola vagy Dragán Gyögy segíti ebben a rászorulókat, mindkettejük kiváló, képzett szakember.

Pesten, vidéken

Lesz-e valamilyen programjuk vidéken?

– A hónap utolsó hetében, szeptember 25-én és 26-án Presbiteri Csendes napot tartunk Tamásiban. Aztán, hogy legyen valamivel hangosabb is, október 4-én Ifjúsági napot rendezünk, de ez már itthon, Budapesten lesz.

Mivel, milyen programokkal telnek majd az október további napjai?

– 11-én Hittanos évnyitó nevű istentiszteleten köszöntjük a templomban a hittanosainkat. A hó végén, 29-e és 31-e között Reformáció Emlék-istentiszteletek lesznek, amelyeket közösen rendezünk meg a szemeretelepi reformátusokkal és a szomszédainkkal, a Kossuth téri evangélikusokkal.

Egy kis mozgás

S hogy ne csak a szellem gazdagodjon, de a test is fejlődjön, október 31-én újra megrendezik az 1517 méteres futást a Kossuth téren. Amikor az ember már kapkodja a fejét a hihetetlenül sok program hallatán, a lelkipásztor elmondja, hogy terveznek egy gyülekezeti kirándulást Gödöllőre, és egy őszi nagytakarítást is a templom körül, ami szintén a közösség erősítését és összefogását szolgálja.

Valóban mozgalmas a Kossuth tér, és nem csak az átépítése miatt.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva