Birtokba vették a Brenner-parkot

Szerző • 2018-09-17 • Hírek, Közélet Birtokba vették a Brenner-parkot bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva858

Családi nappal, zenével, játékkal, egy valódi tóparti piknikkel avatták fel szeptember 14-én a Brenner János pihenőparkot. Az egykori Erőmű-, majd a köznyelvben Büdi-tóként emlegetett vízfelület megszépített, sétautakkal, padokkal és füves területtel újjá varázsolt parkban ma már senki nem ismerne rá a tíz évvel ezelőtti elhanyagolt területre.

Amint azt a megnyitó alkalmával Ughy Attila polgármester elmondta, az évtizede még sással, náddal és egyéb vízinövényekkel sűrűn benőtt tóban szintelehetetlen volt szabad vízfelületet találni.

A felújítás ötletét a kezdetektől támogatták a körzetes önkormányzati képviselők. Pásztor János, Kádár Tibor és Torma Beáta is eltökéltek voltak azon elképzelés mellett, hogy adjuk vissza a terület régi parkjellegét, hogy ezt a tavat mindenki élvezni tudja. Egy olyan helyszínt szerettünk volna, ahol a Lakatos-lakótelepen, illetve annak környezetében élük akár a hét minden napján kikapcsolódhatnak, a sütögető helyen családok, baráti társaságok piknikezhetnek, és a fák alatt a fűben vagy a padokon pihenni, vagy akár olvasni, tanulni is lehet.

A parkot egyébként nem csak a közelben lakók fedezték fel újra, hiszen a kutyás sétahelyet a kerület más pontjain élők is szívesen használják négylábú kedvenceikkel. A kutyákra gondolva egyébként a későbbi tervekben – a még tisztításra váró keleti tó kikotrása, elkészítése után – szerepel még egy kutyás játszótér kialakítása is.

Erről, és a további tervekről szólva Torma Beáta elmondta, hogy a már meglévő tűzrakó mellett még egy kialakítását tervezik, ezen felül pedig szabadtéri fitnesz eszközök kihelyezése is várható. A tó körül hamarosan elkezdődik a mintegy 500 méteres futókör építése.

A Lakatos-lakótelepen és környékén folytatódik a járdaprogram, szeretnénk néhány új parkolóhelyet is kialakítani és modernizálni a térfigyelő szolgálat kamerarendszerét is – tette hozzá a körzet önkormányzati képviselője.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva