BKK: a hétvégén az Andrássy utat is használhatják a gyalogosok és a kerékpárosok

Szerző • 2021-04-23 • Hírek, Közlekedés BKK: a hétvégén az Andrássy utat is használhatják a gyalogosok és a kerékpárosok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva178

Szombaton és vasárnap a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány-Andrássy út-József Attila utca szakaszt is megnyitják a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők és a gyalogosok előtt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az útszakasz szombat reggel 5 óra és vasárnap este 22 óra között áll nyitva a mozogni vágyók előtt.

Mint írták, a Föld napja alkalmából a BKK-járatok kijelzőin, “Föld napja. Óvjuk jobban!” felirat olvasható, és a járműveken hangbemondás arra is felhívja a figyelmet, hogy a Földet és az emberiséget fenyegető klímaváltozást a levegőbe kerülő szén-dioxid, valamint egyéb gázok okozzák.

Budapesten a káros kibocsátások negyedéért az autóforgalom tehető felelőssé, ezért a BKK a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítja a rendszeresen autóval közlekedőket – olvasható a közleményben.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva