BKK: Így közlekedhetnek az Államalapítás Ünnepén a fővárosban

Szerző • 2015-08-18 • Hírek, Közlekedés BKK: Így közlekedhetnek az Államalapítás Ünnepén a fővárosban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva828

Az Államalapítás Ünnepén, augusztus 20-án az ünnepi rendezvények, továbbá augusztus 21-23. között az IRONMAN Budapest triatlon-verseny miatt a hosszú hétvégén számos, budai és pesti főútvonalat és Duna-hidat érintő útlezárás és közösségi közlekedési változás lép életbe a fővárosban.

A hosszú hétvégén – különösen augusztus 20-án – a lezárások mértéke miatt a belvárost közösségi közlekedéssel javasolt megközelíteni.

A forgalomkorlátozások miatt számos busz- és villamosjárat módosított, vagy rövidített útvonalon jár, ezért a BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok forgalmáról a BKK honlapján, a BKK Info oldalán, a BKK Info mobilalkalmazásban, vagy a BKK Facebook-oldalán.

A Lánchíd augusztus 20-án hajnali 4 órától 22-én késő estig, a Szabadság híd augusztus 20-án délután 4 órától várhatóan éjfélig, míg az Erzsébet híd 18 és 23:00 között le lesz zárva a forgalom elől.

A BKK augusztus 20-án a tűzijáték kényelmesebb és biztonságosabb megközelítése érdekében egész este sűrűbben indítja mind a négy metróvonalat, a 4-es és 6-os villamost, valamint több, a belváros felé tartó buszvonalat.

A tűzijáték helyszínének megközelítése elsősorban metróval, majd a belvárosi csomópontokból gyalogosan javasolt. Rákospalota felől az 5-ös, Újpalota felől a 7-es és a 107-es, valamint Újpestről a 105-ös busz az Astoria érintésével csak a Deák Ferenc térig jár. Este a kiskörúton nem jár villamos, ebben az időszakban az M2-es, az M3-as metróval, vagy a 9-es busszal ajánlott utazni.

A tűzijáték után, jellemzően 21:30 és 23 óra között – a komfortosabb hazautazás miatt –a belvárosból közlekedő járatok szintén gyakrabban közlekednek majd. Augusztus 20-ától 23-áig idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét, a rendezvénynek helyt adó Budai Vár megközelítését a BKK járatsűrítésekkel és rendkívüli buszjárat elindításával segíti.

Forrás: BKK.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva