BKK: újabb budapesti helyszíneken nyílik B+R kerékpártároló

Szerző • 2020-06-14 • Hírek, Közélet BKK: újabb budapesti helyszíneken nyílik B+R kerékpártároló bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva236

Szombattól újabb helyszíneken használhatják az utasok a HÉV-megállóknál kialakított B+R biciklitárolókat – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

Új tárolókat alakítottak ki a gödöllői (H8-as) HÉV vonalán Sashalom, Mátyásföld alsó, valamint a csömöri (H9-es) HÉV vonala mentén Cinkota alsó, Árpádföld és Szabadságtelep megállóknál. Ezeken túl a gödöllői HÉV Rákosfalva megállójánál a már meglévő B+R tároló burkolatát felújították, és új információs oszlopot helyeztek ki – olvasható a közleményben.

Emlékeztettek, hogy a BKK január végén 27 budapesti helyszínen létesített új B+R – “bike and ride”, azaz “biciklizz és utazz” – kerékpártárolókat.

A fenntartható város évek óta megfogalmazott célja, hogy Budapesten a környezettudatos megoldásokat részesítsék előnyben. Nagyobb távolságokra kiváló megoldás a közösségi közlekedés és a kerékpár kombinációja. Ezt szolgálják a metró és a HÉV-megállóknál létesített (B+R) biciklitárolók is – írta a BKK.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva