BKV: elkezdődött a műszaki átadás a 3-as metró déli szakaszán

Szerző • 2020-09-23 • Hírek, Közlekedés BKV: elkezdődött a műszaki átadás a 3-as metró déli szakaszán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva156

Elkezdődtek a műszaki átadás-átvételi eljárások a 3-as metróvonal rekonstrukció alatt álló déli szakaszán – tájékoztatta a BKV Zrt. az MTI-t. Az átadás-átvételt a jogszabályok szerint 30 napon belül be kell fejezni, így várhatóan 2020. október 22-én zárulhat a folyamat.

Emlékeztetnek: a Kőbánya-Kispest és Népliget állomások között az állomásfelújítást a Strabag Építőipari Zrt., a vágányépítést, az alagúti biztosítóberendezésekre vonatkozó munkákat, illetve a vasúti távközlési és központi diszpécserrendszerek korszerűsítését a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végzi. Továbbá, a PRO-M Zrt. végzi az úgynevezett EDR országos hálózatbővítési, rádióslefedettség-kiépítési munkálatokat.

A tájékoztatás szerint a műszaki átadás-átvételi eljárások lezárása után, a BKV által lefolytatott próbafutások eredményeinek ismeretében adhatják át az utasoknak a megújult déli vonalszakaszt.

Az átadás-átvételt a jogszabályok szerint 30 napon belül be kell fejezni, így várhatóan 2020. október 22-én zárulhat a folyamat – tartalmazza a BKV közleménye.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva