Bókay-kerti gyerekünnep

Szerző • 2018-05-07 • Hírek, Programok Bókay-kerti gyerekünnep bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2762

Reggeltől estig tartó rendezvény, vidám szórakozással teli gyermeknapi események várják a pestszentlőrinci és pestszentimrei közönséget május utolsó vasárnapján, 27-én a Bókay-kertben. A gyermeknapi forgatagban a vidámparki hangulaton túl a kicsik és a nagyok érdeklődésére is számot tartó előadók lépnek színpadra, ám a főszerep ezúttal a gyerekeké.

A hagyományos eseményt szervező Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. csoportvezetője, Sonnewendné Lengyel Orsolya elmondta, hogy a Bókay-kertben rendezett gyermeknapon többnyire óvodás- és kisiskoláskorúak vesznek részt. Ezért elsősorban az ő érdeklődési körüknek megfelelő műsort állítottak össze, de természetesen minden korcsoportból szívesen látott vendégek a gyerekek és velük együtt a felnőttek is. A gyermeknapi hangulathoz elengedhetetlen kísérő programok között ezúttal is várja a gyerekeket a szokásos vidámpark, benne körhintával, ugrálóvárral, de lesz kisállatsimogató, valamint kézműves sátor is, ahol a kicsik kipróbálhatják a fantáziájukat és a tudásukat.

Bemutatók és bábszínház

A Magyar Honvédség toborzósátra a nagyobbak érdeklődésére számíthat. Lesznek katasztrófa-, illetve polgári védelmi bemutatók, és a szervezetek tevékenységének ismertetése mellett az eszközeiket is kipróbálhatja a nagyközönség, amely a kutyás mentőcsoport munkájába is betekintést nyer. A Városgazda Utánpótlás Akadémia helyszíni bemutatója mellett az egyesület nyári táborairól is információt szerezhetnek az érdeklődők. Mindezeken túl bemutatkoznak többek között a PL. Team és a Titánium SD táncosai, akik a különféle versenyeken elért eredményeik alapján már ismerősek a kerületiek körében.

A 10 órakor kezdődő megnyitót követően fellép az Óperenciás Bábszínház, amely évi 150 előadást tart országszerte, akár angolul is. A színház több fesztiválon is sikerrel szerepelt már zenés, interaktív 60 perces darabjaival. A többszintes paravánon a színes, látványos díszletek között nagyméretű kesztyűs, botos és óriásbábokat használnak. A még a délelőtt folyamán fellépő Szép Bencét többek között a Rádiókabaréból ismerhetik a humor kedvelői. A világ legügyetlenebb bűvésze című stand up comedy bűvészműsorában Bence nemcsak a gyerekeket fogja szórakoztatni, hanem a felnőtt nézőknek is dobál majd poénokat.

Bohócoktól a népzenéig

A délután programban szereplő Kovácsovics Fruzsina az első Csillag születik tévéműsorban tűnt fel, majd két sikeres, felnőtteknek szóló album után jelentette meg első gyereklemezét Elfeledett mézescsók címmel. Ezt a zenei szakma Az év gyermekalbumának választotta, és Fonogram-díjjal jutalmazta. Fruzsina az éneklés mellett óvónéniként is dolgozik, így bárhol is jár, és bármit is csinál, mindig ugyanaz a célja: vidámságot varázsolni minden kisgyermek arcára. A gyerekek kedvencei mindig a bohócok, akikkel ezúttal is találkozhatnak a Bohócszínház jóvoltából. Előadásuk címe: A pöttyös bőrönd titkai.

A Kolompos együttes az 1980-as évek végén tűnt fel a hazai népzenei életben. Kezdetben táncházi zenekarként, táncegyüttesek kísérőiként váltak ismertté, majd rövidesen önálló koncertjeiken népszerűsítették a magyar, illetve a Kárpát-medencei népzenét Svédországtól Szicíliáig, Kanadától Japánig. 1990 decemberében meghívást kaptak egy óvodába táncházat tartani, amiből végül egy zenés-mesélős, játékos-táncos mókázás lett. A hatalmas sikerre való tekintettel megszületett a folytatás, így néhány hónap múlva elkészült egy szürettől pünkösdig tartó sorozat, melyben a népszokásokat mutatják be játékos módon, rengeteg vidámsággal fűszerezve. A gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttesként ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a magyar népzenét, néptáncot, a régi népszokásokat.

Langaléták és az Alma

A Langaléta Garabonciások gólyalábas műsorukkal sok éve járják az országot-világot, ámulatba ejtve a „kurtalábú” publikumot. A négytagú együttes eszközei a gólyalábak mellett az óriásbábok, a mímes játékok, a hangos muzsikálás és a ravasz szófacsarások.

Az este fő programja a gyerekek körében rendkívül népszerű Alma együttes, amely számos Fonogram-jelöléssel, arany- és platinalemezzel büszkélkedhet. Legsikeresebb daluknak, a Ma van a szülinapomnak több mint 20 millió letöltése van, és a leggyakrabban megosztott hazai tartalom manapság a Facebookon. Sikeres rajzfilmzenét írtak a Bogyó és Babóca sorozathoz, főcímdalt készítettek a Khumba című rajzfilmhez, és nagy sikerrel fut a Pesti Magyar Színházban zenés gyerekdarabjuk, az Almaszósz.

A Bókay-kertben este 8 órakor érnek véget a műsorok, de a hangulat még bizonyára tovább kitart, hiszen a korábbi évek tapasztalatai alapján a gyerekeket nehéz hazacsábítani az egész napi mulatságból.

bp18.hu, B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva