Boldogságra ösztönző Borostyán-napok

Szerző • 2019-07-04 • Hírek, Közélet Boldogságra ösztönző Borostyán-napok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva264

A hagyományos Borostyán-napokat idén június 26-án és 27-én tartották. Az esemény megnyitója látványosra és hangzatosra sikerült a Pestszentimrei Közösségi Házban.

Szorgos, csendes előkészülettel teltek a nyitórendezvény kezdő pillanatai, ám aztán dübörgően derült ki, hogy mi végre. Volt, aki egy műanyag vödröt dobnak használva ütötte a ritmust a Queen együttes örökzöldjére, a We Will Rock You hangjaira. Látványos és hangzatos nyitás volt ez, különösen egy időseket összefogó szervezet rendezvényén.

Aztán a folytatás is friss volt és lényegre törő. Miután Chaplin gondolatát felhasználva a Borostyán-napok szlogenje is a nevetésről, a vidámságról szólt – „A nevetés a lélek legszebb zenéje” –, Dömötör István alpolgármester is a boldogságról beszélt a köszöntőjében. Azt tanácsolta, hogy igyekezzünk észrevenni az élet szépségeit, jóságait, mert azok mindig adnak valami pluszt. Azt is elmondta, hogy amikor az önkormányzat nevében a kerületben élő 90, 95 vagy 100 éves lakosokat köszöntik személyesen, egy közös dolog valamennyiükben megvan: mindannyian jókedvűek, és még tervekkel is rendelkeznek.

A megnyitón Timárné Penczi Ildikó elmondta, hogy a Borostyán-napok rendezvény a múlt évben nőtte ki a szociális szolgálat épületét, akkor hozták át először a Pestszentimrei Közösségi Házba. A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat vezetője hozzátette: míg tavaly az öngondoskodás volt a fő téma, addig idén a mentális egészség megtartását állították a középpontba.

Az előadások és a beszélgetések ennek megfelelően arról szóltak, hogy miként lehetnek az idősek olyan programok, elfoglaltságok – és társaságok – részesei, amelyek közelebb viszik őket a boldogsághoz. A két nap folyamán a sokféle programmal ehhez kívántak a szervezők tanácsokat, tippeket adni. Az előadásokon túl mindkét napon a mozgásé volt a főszerep, az idősek kipróbálhatták a hahotajógát és a szenior tornát, zeneterápiás foglalkozáson ismerkedhettek a zene gyógyító erejével, majd a rajztudásukat is fejleszthették a jobb agyféltekés rajzolási technika tanulásával. A második napon kiemelt szerepet kapott a közös ének és tánc, s a Borostyán tagjai a countryzene pörgős, vidám ritmusára kápráztatták el a közönséget színvonalas táncukkal.

Forrás: bp18.hu/B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva