Börtön lehet a gyilkos hajléktalan új otthona

Szerző • 2016-02-08 • Hírek, Közbiztonság Börtön lehet a gyilkos hajléktalan új otthona bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1001

Egy 41 éves hajléktalan férfival szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt. A hajléktalan személy még 2014 augusztusában, a Boráros tér közelében ölte meg egy szintén hajléktalan sorstársát – derült ki a vs.hu cikkéből.

A két hontalan férfi már tíz éve ismerte egymást, de nem az utcán ismerkedtek meg; korábban egy helyen dolgoztak. A rendelkezésünkre álló információk szerint a két bajtárs 2014 augusztus 22-én is kéregettek az utcán, az így összejött pénz pedig több liter bora költötték. Később a Boráros térre mentek, italoztak, majd később részegen vitatkozni kezdtek. A feszültség tettlegességig fajult: a vádlott ököllel többször is megütötte a sértettet.

Továbbmentek a Boráros téri HÉV-állomás melletti füves területre, ahol a 41 éves hajléktalan újra verni kezdte a férfit, akit hanyatt fektetett, majd megfojtott egy ismeretlen tárggyal.
A gyilkos ezután elaludt, majd másnap reggel észlelte, hogy ismerőse élettelenül fekszik mellette, ezért az arra felé kocogó emberektől segítséget kért.

A férfi az emberölés miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva