Bővül a Lurkó-liget óvoda

Szerző • 2018-06-14 • Fejlesztések, Hírek, Közélet Bővül a Lurkó-liget óvoda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1413

A nyári szünetben jelentős változáson megy keresztül a pestszentlőrinci Szent Imre-kertvárosban található Lurkó-liget óvoda: kormányzati és önkormányzati forrásból bővítik az épületét.

Az emeletráépítés nyomán növekszik az óvoda befogadóképessége, és a nagyobb tornaszoba még jobban ki tudja majd szolgálni a gyerekek mozgásigényét.

Amint azt Galgóczy Zoltán alpolgármester elmondta, az intézmény jelenleg valamivel több, mint 120 gyermek befogadására alkalmas, és telt házzal működik.

A Szent Imre-kertvárosban három óvoda található. A Lurkó-ligeten kívül a Csemete Nevelde és az alapítványi óvodaként működő, de az önkormányzat által köznevelési megállapodás révén támogatott Csodavilág. Mindegyik intézmény maximális kihasználtsággal, 28–30 fős csoportokkal dolgozik.

A természet közelsége

Az erdő szomszédságában lévő óvoda 1972-ben épült, és négy csoporttal kezdte meg működését. A folyamatosan növekvő gyermeklétszám miatt azonban egyre kevésbé volt elegendő a férőhely, ezért 2010-ben egy ötödik csoportot is létrehoztak.

A kertvárosba azóta is egyre több család vagy fiatal pár költözik, a gyermekek száma pedig – egyébként örömteli módon – továbbra is gyarapodik, így emiatt ismét bővíteni kell az intézményt.

A felújítás során egy új csoportszobát is kialakítanak, és a kiszolgálóhelyiségek is bővülnek. Összesen 140 millió forintos beruházásról beszélhetünk, amiből 100 millió forint kormányzati támogatáshoz még Kucsák László korábbi országgyűlési képviselőnk segítségével jutottunk hozzá, a fennmaradó összeget a kerületi önkormányzat biztosítja. Körzetes képviselőként és alpolgármesterként is nagyon örülök, hogy megvalósul ez a fejlesztés, mert a környéken élők szeretik ezt az óvodát, és az óvodáskorba lépő gyerekek szülei is nagyon várják, hogy a gyermekük a Lurkó-ligetbe járhasson – tette hozzá Galgóczy Zoltán.

Építkezés
Az óvoda június 15-én bezár, és megkezdődik az átépítése. A tervek szerint két és fél hónap elegendő lesz arra, hogy a szeptember 1-jei évkezdetre olyan állapotban várja az intézmény a gyerekeket és az óvónőket, hogy zavartalanul lehessen megkezdeni a nevelői munkát.


Egészséges nevelés

A Lurkó-liget óvodában korábban is megvalósultak már fejlesztések, tavaly ősszel például egy terápiás sószobát alakítottak ki az épületben. A különböző légúti megbetegedések megelőzésére, illetve kezelésére alkalmas szobában naponta 10-10 percet tölthetnek el a gyerekek.

Az óvoda június 15-én bezár, és megkezdődik az átépítése. A tervek szerint két és fél hónap elegendő lesz arra, hogy a szeptember 1-jei évkezdetre olyan állapotban várja az intézmény a gyerekeket és az óvónőket, hogy zavartalanul lehessen megkezdeni a nevelői munkát.

Az óvoda fő célkitűzése egyébként a gyermekek egészséges életmódra nevelése, különös tekintettel a mozgásuk fejlesztésére és a mozgási lehetőségük folyamatos biztosítására. Nemcsak a tornaszoba alkalmas arra, hogy a gyerekek kellőképpen levezessék az energiáikat, hanem a csoportszobákban kialakított úgynevezett mozgássarkok is. Ezekben tinikondi, mászóháló és bordásfal áll a lurkók rendelkezésére.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva