Brutális utcai rablásra brutális börtönbüntetés a válasz

Szerző • 2015-08-01 • Hírek, Közbiztonság Brutális utcai rablásra brutális börtönbüntetés a válasz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva834

Vádat emeltek Budapesten egy 49 éves férfival szemben, aki még tavaly tavasszal összesen nyolc nőt támadott meg. Volt, akit ököllel ütött, volt, akit rugdosott, míg mást megerőszakolt. A támadó most is börtönben ül más ügyek miatt, és többszörös visszaesőnek minősül, ezért hosszú börtönbüntetés várhat rá – olvasható a hvg oldalán.

A vád szerint a férfi, aki egyik áldozatának az orrát is eltörte, 2014 márciusa és 2014 májusa között randalírozott Budapest XX. kerületében, valamint Dunaharasztin. Ez idő alatt összesen nyolc járókelőt támadott meg éjjel vagy hajnalban – mindegyikük nő volt, és egyedül sétált.

A bűnöző legtöbbször ököllel ütötte, megrúgta, és fojtogatta őket. Az egyik megtámadott nő a fojtogatás miatt elájult, nem tudott tovább védekezni. A férfi ezt kihasználta és megerőszakolta.

Amikor volt rá lehetősége, a rabló a nők táskáit is magával vitte.
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség lépett fel újra ellene, és vádat emelt. A meg nem nevezett férfi többszörös visszaesőnek minősül, és újabb büntetést kaphat, ha elítélik. A vádiratban szereplő bűncselekmények büntetési tétele 2-től 18 évig terjedhet, és figyelembe veszik azt is, hogy többszörös bűntényről, illetve visszaeső személyről van szó.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva