Budapest a negyedik legolcsóbb hely Európában

Szerző • 2015-08-03 • Hírek, Közélet Budapest a negyedik legolcsóbb hely Európában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva890

A TripAdvisor amerikai turisták szempontjait figyelembe véve állították össze azt a listát, ami Európa legolcsóbb fővárosait tartalmazza.

Az amerikai turisták számára Európa most rendkívül olcsó úti célnak számít – 11%-kal olcsóbbnak, mint tavaly nyáron –, ezért a TripAdvisor összegyűjtötte az európai nagyvárosok közül azokat, ahova a legkedvezőbb áron lehet utazni, jelentősen meglendítve ezzel a turizmust a közeljövőben.

A kalkuláció során egy oda-vissza úttal számoltak az Egyesült Államokból, és megnézték, hol, mennyibe kerülne egy egyhetes szállodai tartózkodás, plusz az utazással járó költségeket is megsaccolták.

A lista első három helyén Isztambul (25%-kal olcsóbb, mint 2014-ben), Bukarest (-16%) és Krakkó (-5%) áll, míg a negyedik helyre nem más, mint Budapest került. A lista szerint fővárosunk 6%-kal olcsóbb lett 2014-hez képest 70,94 dollár átlagos, éjszakánkénti szobaárral és 1.532 dollárba kerülő repülőjeggyel.

bp_bent

Forrás: http://www.turizmusonline.hu

(Címlapkép: http://ranrah.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva