Budapest a világ 10 legtöbbet fotózott városa között van

Szerző • 2015-08-30 • Hírek, Közélet Budapest a világ 10 legtöbbet fotózott városa között van bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva907

A Washington Post és a Google földrajzihely- és képmegosztó weboldalának adatai szerint Budapestet többet fotózták, mint Prágát és Madridot. Az első helyre New York került, de ez a méretéből adódóan már-már törvényszerű.

A mobiltelefonokba évről évre jobb kamera kerül, ez pedig azt eredményezte, hogy az emberek rengeteget fotóznak. Több fénykép készül el a világon két perc alatt, mint amennyit összesen megörökítettek a 19. században – az 1000 Memories felmérése szerint.

A megdöbbentő adatokon felbuzdulva a Washington Post kíváncsi volt rá, hogy melyik városban készül el a legtöbb fotó, ezért felkeresték a SightsMap nevű oldalt, ahol a világ legtöbbet fotózott helyeit gyűjtik, és aminek a Google a tulajdonosa.

Az összesítés alapján Budapest a világ tíz legtöbbet fotózott célpontja között van, megelőzve Prágát és lemaradva olyan városoktól, mint Róma (2.) Firenze (8.), vagy Barcelona (3.).

A felmérés szerint nem a Parlament, hanem a Szent István-bazilika fővárosunk legfotogénebb építménye.

A bolygó legtöbbször lefotózott épülete a közhiedelemmel ellentétben nem az Empire State Building, hanem a Solomon R. Guggenheim múzeum.

Fotó: MTI / Honéczy Barnabás
Forrás: hvg.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva