Befejeződött az 1-es utasmóló építése a ferihegyi repülőtéren

Szerző • 2020-06-24 • Hírek, Közlekedés Befejeződött az 1-es utasmóló építése a ferihegyi repülőtéren bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva350

Befejeződött a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a régi fapados beszállító csarnok helyén épült 1-es utasmóló kivitelezése. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport keddi közleményében azt írta, az építési munkálatokkal határidőre elkészültek, az utasforgalom a használatba vételi engedély kiadása után indulhat el.

A beruházás 11,5 milliárd forintba került, amelyet az üzemeltető teljes mértékben saját forrásból fedezett, az építés tavaly júliusban indult, az első ütemet idén januárban adták át.

A 120 méter hosszú 1-es móló szervesen kapcsolódik a 2A terminálhoz, a korábbihoz képest zárt folyosón keresztül közelíthető meg, nyolc gyalogos beszállító kapuja közvetlenül a repülőgép-állóhelyekre nyílik, ami zökkenőmentes, kényelmes beszállást tesz lehetővé, másik hat kaputól buszok szállítják majd az utasokat az épülettől távolabb parkoló repülőgépekhez.

A központi csarnokban pihenő- és várótér, étel- és italvásárlási lehetőség, 3 nagy kapacitású, akadálymentes mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is épült.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva