Budapest lett a második legjobb hely a világon

Szerző • 2015-10-25 • Hírek, Könnyű Budapest lett a második legjobb hely a világon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva956

Az egyik világhírű utazási magazin, a Condé Nast Traveler azt kérdezte meg az olvasóitól, hogy szerintük melyik a kedvenc fővárosuk a világon. Megdöbbentő eredmény jött ki: Budapest a második lett!

Több mint 128 ezren voksoltak azon a szavazáson, amit az angol nyelvű, havonta megjelenő magazin immár 28. alkalommal dobott fel. A legtöbben Firenzét jelölték meg – Párizst és Róma csak Magyarország fővárosa után kullogott, ami viszont alig csúszott le a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról. A szavazók 100 pontból 86,09-et adtak Budapestnek, míg Firenze 86,53-at kapott. A velünk szomszédos Bécs lett a harmadik.

Az értékelhető városok alkotta listájából csak Amerika települése maradtak ki. Két éve, 2013-ban ugyanúgy Budapest kapta az ezüstérmet, de akkor holtversenyben lettünk másodikak a mostani győztes Firenzével. Az emberek többségének akkor még San Miguel de Allende (mexikói település) volt a legszimpatikusabb, 1,3 millió szavazat alapján.

Allendében valamit nagyon elronthattak két év alatt, hiszen a város a 2015-ös toplista első harminc helyére sem tudott bekerülni. Budapestről viszont elmondható, hogy továbbra is megtartott előkelő helyét.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva