Budapesten dőlt meg az országos hajnali melegrekord

Szerző • 2017-08-06 • Hírek, Könnyű Budapesten dőlt meg az országos hajnali melegrekord bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva280

Mint ahogy azt az elmúlt pár napban megszokhattuk, az idő még este sem hűl le annyira, hogy kellemes legyen, sokan 30 fok fölötti értékeket mértek a lakásukban. Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál jelezték, hogy miután pénteken megdőlt egy száz év óta fennálló melegrekord, szombaton a budapesti hajnali melegrekord is megdőlt, ami országos csúcs is volt egyben.

Mióta létezik a meteorológia, Magyarországon augusztus 5-én hajnalban 2012-ben mutatták a hőmérők a legmagasabb értékeket, ekkor Pécsett 24,2 fokot mértek. 2017-ben, a XI. kerületben mérték a legmagasabb minimumot, 26,6 fokot, így ez lett az új napi országos minimum-rekord.

Vasárnap az OMSZ előrejelzése szerint végre megkezdődik az enyhülés; a legalacsonyabb hőmérséklet 18-24 fok között, a legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 28, délkeleten 36 fok körül alakul. Késő délutántól zivatarok lehetnek, és a 80 kilométer/órát meghaladó széllökésekre is számítani kell – írták..

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva