Budapesten egy órára lekapcsolták a díszkivilágítást

Szerző • 2021-03-28 • Hírek, Könnyű Budapesten egy órára lekapcsolták a díszkivilágítást bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva41

Budapest is csatlakozott a Föld órája akcióhoz, ezért szombat este egy órára, este fél kilenctől fél tízig lekapcsolták a város díszkivilágítását. A Föld óráját szervező Természetvédelmi Világalap (WWF) minden év márciusának utolsó szombatján, az óraátállítás előtti estén arra kéri a mozgalom támogatóit, hogy egy órára kapcsolják le a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket. A szimbolikus lekapcsolás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, valamint a természeti értékek megőrzésének fontosságára és a fenntartható életmódra. A Budai vár díszkivilágítását is lekapcsolták.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook oldalán arról írt, hogy a klímaváltozás hatásai Budapesten is egyre fokozottabban jelentkeznek: folyamatosan növekszik a hőségnapok száma, gyakoribbak a károkat okozó viharok, a hirtelen lezúduló nagy esők.

Hozzátette, most a legfontosabb, hogy összefogjunk és közösen legyőzzük a járványt, de ha egyszer ezen túl leszünk, a klímaváltozás veszélyei velünk maradnak. A ma problémái miatt nem feledkezhetünk meg a holnap kihívásairól sem. Hisz ne feledjétek: ha a bolygónkat védjük, egymást védjük!”

A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A szervezet célja, hogy az akcióval felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra, a természeti értékek gyorsuló ütemű pusztulására és a környezettudatos életmód fontosságára.

Forrás: MTI, 24.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva