Budapesten tanácskoznak Európa és a világ oktatáskutatói

Szerző • 2015-09-09 • Hírek, Közélet Budapesten tanácskoznak Európa és a világ oktatáskutatói bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1099

A Budapesti Corvinus Egyetemen tanácskoznak a héten Európa és a világ oktatáskutatói. A Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete (HERA) által szervezett nemzetközi konferenciára 81 országból több mint háromezren érkeztek – írja az MTI.

Juhász Erika, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy az Európai Oktatáskutatók Egyesületének (EERA) és az Oktatáskutatók Világszövetségének (WERA) közös tanácskozásán mintegy 4600 előadás várja a kutatókat, köztük különböző workshopok, panelbeszélgetések és interaktív előadások. Hozzátette: reményeik szerint a hétfőtől péntekig tartó rendezvény lehetőséget teremt friss tudományos ötletek kidolgozására, valamint új nemzetközi kutatási, oktatásfejlesztési projektek elindítására is.

Theo Wubbels, az EERA elnöke arról beszélt, hogy miközben az Európai Unió számos fontos, többek között a környezetvédelmet és a fenntartható társadalmat érintő problémára kizárólag technológiai megoldást kíván keresni, a több ezer kutatót képviselő szervezet elsősorban oktatási kérdésként tekint ezekre.

“Semmit sem ér az elektromos autó, ha nincs, aki kezelni tudná” – fogalmazott, kiemelve, hogy a környezetvédelem oktatási oldalát a tanácskozás több előadása is vizsgálja.

Hrubos Ildikó, a fórum helyszínét adó Budapesti Corvinus Egyetem tanára hangsúlyozta, hogy bár gyakran esik szó a társadalomtudományok háttérbe szorulásáról, a mostani konferencián számos fiatal kutatót látni, amely bizonyítja, hogy igenis van érdeklődés ezen tudományágak iránt is.

Hasonlóan vélekedett Bartha Elek, a szervezésben szintén részt vevő Debreceni Egyetem rektorhelyettese is, aki szerint a konferencia azon túl, hogy segíti a felsőoktatási intézmény nemzetközi kapcsolatainak fejlesztését, egyben utánpótlást is teremthet az oktatáskutatás számára.

A nemzetközi konferencia hétfőn a PhD-hallgatók és a fiatal kutatók tudományos találkozójával vette kezdetét. A tanácskozás zárt, a regisztrált résztvevőket letölthető mobiltelefonos applikáció segíti a programban való eligazodásban.

Fotó: kep.cdn.index.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva