Budapestet is átszelték a zsidó túramotorosok

Szerző • 2015-07-16 • Hírek, Közlekedés Budapestet is átszelték a zsidó túramotorosok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva807

Kedden és szerdán nyolcvanhárom éve nem látott esemény szem- és fültanúi lehettünk a magyar fővárosban. Az Index.hu számolt be arról, hogy Budapestet is érintik majd azok a zsidó motorosok, akik az Európai Maccabi Játékokat, azaz a zsidó olimpiát népszerűsítik.

Az izraeli csapat még június végén indult útnak hazájából, és három országot (Görögország, Bulgára és Románia) kell átszelniük, mire hazánkba érkeztek. Budapesten több helyen is megálltak, majd kiegészültek több magyar motorossal is, akik elkísérik őket az úton.
A motorbiciklisek elsőnek a Duna parti cipőket látogatták meg, ahol lerótták tiszteletüket a holokauszt áldozatai előtt, ellátogattak Európa legnagyobb zsinagógájába, és a Zsidó Múzeumot is meglátogatják.

A rövid kitérő után Szlovákia felé veszik az irányt, hogy Lengyelországon keresztül Németország fővárosába, Berlinbe érjenek, reményeik szerint pontosan július 28-án, az Európai Maccabi Játékok megnyitóján.

A legelső Maccabiah-ra a harmincas évek elején került sor Tel-Avivban. Hogy a kezdeményezésen minél többen vegyenek részt, egy ügyes trükkre volt szükség. Tizenegy motoros ezért úgy döntött, hogy elindul Palesztinából Európába azzal a küldetéssel, hogy potenciális résztvevőket toborozzanak. A zsidó sportolók legrangosabb kontinentális versenye aztán dinamikus fejlődést mutatott, ezért már nem volt szükség egy ehhez hasonló „marketingfogásra”, ezért a rendhagyó eseményből nem lett hagyomány.
Magyarországról a második világháború után először 1989-ben, a 13. Maccabi Játékokon vettek részt hazai sportolók.

A mostani túráról dokumentumfilmet is forgatnak, amelyben a világhírű amerikai műsorvezető és újságíró, Larry King lesz a narrátora.

(Forrás: index.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva