Budapestet választották az egyik legjobb téli úti célnak

Szerző • 2017-12-06 • Hírek, Könnyű Budapestet választották az egyik legjobb téli úti célnak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva574

Ismét rangos elismerést kapott gyönyörű fővárosunk: egy turisztikai toplistára került fel Budapest, ott van a 6 világ (és nem csak Európa!) legvonzóbb téli úti céljai között

A toplistát a Condé Nast Traveler (rövid nevén: CN Traveler) magazin állította össze, a helyszíneket nem rangsorolták. Azt írták, azért imádják Budapestet, mert:

“Majdnem 30 évvel a kommunizmus bukása után Magyarország fővárosa újra el tudta hódítani a Kelet Párizsa címet. A befektetők új életet leheltek az Osztrák-Magyar Monarchia korábbi koronaékszerébe, felújították a múltbeli széles sugárutakat és a fényűző épületeket úgy, hogy azok tökéletesen megférnek a jövő hipermodern projektjei (vagyis épületei – a szerk.) mellett.”

Budapest egy olyan hely, ahol félre lehet dobni a térképet, és eltévelyedhetünk a kastélyok, paloták, parkok és a Duna-parti panorámát bemutató kilátópontok között (és persze betérhetünk a mellékutcák bárjaiba, ahol megkóstolhatjuk a magyar borokat is) – tették hozzá a lap szerkesztői angolul.

A CN Traveler az Aria Hotelt ajánlja a turistáknak, hogy ha van rá lehetőségük, ott szálljanak meg, hiszen itt mindig igényes zene szól. A szálloda tetőteraszát a legjobbnak titulálták Közép-Európában, és dicsérték az itt található éttermet is.

Budapesten kívül olyan helyek vannak még a listán, mint Francia Polinézia, vagy Sanghaj.

Fotó: Illés András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva