Budapesti címre küldték a 17 milliárd forintnyi heroint

Szerző • 2019-11-13 • Hírek, Közélet, Videók, Videók a nagyvilágból Budapesti címre küldték a 17 milliárd forintnyi heroint bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva576

Több mint 17 milliárd forintot érő heroinszállítmányt foglalták le a napokban Budapesten és a szlovéniai Koperben – írja az MTI. A szállítmány mindkét országban rekordnak számít. A magyar–szlovén kriminális koprodukciót magyar és szlovén bűnügyi együttműködéssel sikerült lekapcsolni – jelentették be a két ország hatóságai közös sajtótájékoztatón, Nagykanizsán.

Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának vezetője közölte: a szlovén hatóságok bukkantak rá Koperben egy konténerben arra a 730 kilogrammnyi tiszta heroinra, amelynek címzettje egy budapesti cég volt.

A műveletet a Fővárosi Főügyészség támogatta, és a szlovén Koperi Ügyészséggel karöltve haladéktalanul felvette a kapcsolatot az Eurojusttal, ami az Európai Unió igazságügyi együttműködési szerve – írja a Police.hu. A szlovén rendőrök a konténerből 661 kilogramm kábítószert lefoglaltak, de, hogy elkapják az elkövetőt, a fennmaradó heroint – a magyar nyomozók értesítése mellett – továbbengedték.

A szállítmány november 5-én érkezett meg a magyarországi telephelyre, ahol K. Richárd szétpakolta a fóliatekercseket, majd az általa bérelt raktárban helyezte el azokat. A nyomozók kutatást tartottak a lakásában, ahol csekély mennyiségű kábítószergyanús tablettát, valamint 7 millió forint és 69 450 euró készpénzt találtak és foglaltak le.

A feketepiacon mintegy 17,5 milliárd forint értékű szállítmány egytizedét a két ország hatóságai ellenőrzött körülmények között engedték tovább Budapestre, ahol elfogták és le is tartóztatták a szállítmányt fogadó 47 éves K. Richárdot.

Forrás: MTI
Fotó: police.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva