Budapesti gyorsétteremben találtak rá a bujkáló embercsempészre

Szerző • 2016-02-04 • Hírek, Közbiztonság Budapesti gyorsétteremben találtak rá a bujkáló embercsempészre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1002

Hamis okmányokkal csaknem egy évig bujkált F. M., az ukrán embercsempész, akit a szabolcs-szatmár-beregi rendőrök szerdán elfogtak egy gyorsétteremben Budapesten.

Fülöp Gergely elmondta, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya és a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a 46 éves férfit egy fővárosi gyorsétteremben vették őrizetbe.

Elfogásakor is hamis iratokkal próbálta igazolni magát. Egy évvel ezelőtt hét afgán állampolgárnak nyújtott pénzért segítséget, hogy Ukrajnán keresztül az Európai Unió területére jusson. Az illegális bevándorlókat tavaly, február 28-án fogták el a rendőrök, az ukrán férfi viszont még időben elmenekült a helyszínről.

A külföldi embercsempésznek egy magyar segítője is volt, aki ellen a rendőrség tavaly szeptemberben vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást, és tart a büntetőeljárás ellene.

Forrás. MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva