Budapesti hallgatók havi 50 ezer forintra pályázhatnak

Szerző • 2015-01-12 • Hírek, Oktatás Budapesti hallgatók havi 50 ezer forintra pályázhatnak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1120

Fővárosi székhelyű egyetemek és főiskolák utolsó éves hallgatói nyerhetnek havi 50 ezer forintos támogatást az utolsó évükre a Budapest Ösztöndíj Program keretében. A tehetséges diákok április 30-ig jelentkezhetnek a programra.

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a versenyképes tudással rendelkező hallgatók képzésének és ezáltal a humán erőforrás fejlesztésének támogatása, ezért az előző évek sikerei után idén is meghirdeti a Budapest Ösztöndíj Program pályázatát a fővárosi székhelyű felsőoktatási intézmények nappali tagozatos, 2015 szeptemberétől vagy 2016 februárjától utolsó tanulmányi évüket megkezdő hallgatói számára.

osztondij_bent01

A hatodik alkalommal meghirdetett Budapest Ösztöndíj Program keretében a nyertes pályázók a diploma megszerzése előtt 10 hónapon keresztül szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségek biztosítása által segítséget kapnak diplomamunkájuk elkészítéséhez.

A Programban legfeljebb 20 fő egyetemista vagy főiskolás utolsó éves, osztatlan, alap vagy mesterképzésben résztvevő nappali tagozatos hallgató vehet részt, aki többek között:

– valamely fővárosi székhelyű felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban áll;
– a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozatát a Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott átfogó témaköröknek megfelelő tárgyból írja;
– a diploma megszerzésének évében a 30. életévét még nem tölti be.

Jelentkezési határidő: 2015. április 30.

A Programban résztvevő hallgatók részére bruttó havi 50.000 forint/fő ösztöndíjat fizetnek.

A pályázati kiírás, az adatlap és egyéb dokumentumok a budapest.hu-ra kattintva innen érhető el.

Forrás: budapest.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva