Budapestre érkeznek a világ legokosabb emberei

Szerző • 2015-10-28 • Hírek, Közélet Budapestre érkeznek a világ legokosabb emberei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva695

November negyedikén, a Tudomány Világfórumán (World Science Forum, WSF) vesznek részt a bolygó legjobb tudósai és tudománypolitikusai. Három napon keresztül taglalják és próbálják megoldani a legfontosabb társadalmi és környezetvédelmi problémákat.

A beszélgetést és az előadásokat az MTA honlapján élő közvetítés formájában lehet majd végighallgatni. Az eseményen 800 külföldi résztvevő jelenik majd meg; ott lesz többek között Vladimir Sucha, az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának (JRC) főigazgatója és Mark Walport, a brit kormány tudományos főtanácsadója is.

A Tudomány Világfórumát 2003-ban rendezték meg először: a tudósok ekkor fogalmaztak meg először közös terveket arról, hogy a tudomány milyen hatásokat gyakorol a mindennapi életre. Vizsgálják azt is, hogy lehet a tudomány szempontjait a politikában érvényre juttatni – magyarázta el Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, az M1-ben.

A találkozót négyévente Budapesten rendezik meg – mint a legtöbb alkalommal, most is a környezetvédelem és a klímaváltozás lesz a fő téma, de szó lesz a migránshelyzetről is.

“A migráció nem a hivatalos programban szerepel, mégis egy várhatóan nagy érdeklődést kiváltó ülés lesz még a konferencia hivatalos kezdete előtt.” – árulta el László.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva